Danmark skal fotograferes fra luften

LUFTFOTOS – Fra maj til juli vil fly tage luftfotos af hele Danmark og dermed alle danske landbrug. 15.000 billeder skal gøre det lettere for landmænd at søge om støtte og letter samtidig sagsbehandlingen for NaturErhvervstyrelsen.

thuroe-fra-luften2

Thurø, som er landfast med Svendborg ved hjælp af en dæmning, skal fotograferes fra luften. /Foto: Colourbox

thuroe-fra-luften1

Der skal tages 15.000 luftfotos. Her er det et udsnit af den hesteskoformede Thurø, der er foreviget. /Foto: Colourbox

I maj, juni og juli skal hele Danmark fotograferes fra luften, så NaturErhvervstyrelsen kan få nye og opdaterede landsdækkende sommerbilleder af alle danske landbrug og det danske landskab.

- Ved at få nye luftfotos af det danske landbrugsland en gang om året, øger vi kvaliteten af vores kortmateriale. Det gør det lettere for den enkelte landmand at udfylde sin ansøgning, og det gør både sagsbehandling og kontrol lettere for NaturErhvervstyrelsen, siger Peter Ritzau Eigaard, chef for kortenheden i NaturErhvervstyrelsen.

Skal tages 15.000 billeder
COWI udfører fotograferingen på vegne af NaturErhvervstyrelsen. Hele Danmark overflyves systematisk, og der bliver taget i alt omkring 15.000 billeder.

Billederne sættes efterfølgende sammen til et såkaldt ortofoto, som dækker hele landet. Ortofotoet bliver blandt andet brugt til at kontrollere arealordningerne, og billederne vil blive være tilgængelige, når landmænd skal søge om støtte i 2014.

Opstartsdatoen for flyvningerne ligger meget tæt på løvspring, hvor der kommer blade på træerne. De præcise datoer for fotograferingen afhænger dog af vejret. For at kunne gennemføre fotograferingen skal der være godt og skyfrit vejr og helst over flere sammenhængende dage.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: