Danmark kæmper for pelsindustrien

MINK – Danmark kæmper for at sikre, at den danske pelsindustri ikke kommer i klemme i et nyt sæt EU-regler om såkaldte invasive arter. Den nye forordning skal regulere nogle af de 1.800 fremmede invasive dyre- og plantearter, der årligt forvolder skade for mindst 90 milliarder kr. på EU-plan.

De økonomiske interesser vejer tungt, når EU-Kommissionen skal beslutte sig. Foto: Kopenhagen Fur

Den nordamerikanske mink, som Danmark producerer omkring 15 millioner af årligt, er uden tvivl en invasiv art, der går hårdt til sit nærmiljø, når den slipper ud i naturen. Det er samtidig også en ekstremt vigtig eksportvare for Danmark, der er verdens største minkproducent, skriver Altinget.dk

Hvis den amerikanske mink måtte ende med at komme med på listen, og hvis Kommissionens forslag bliver vedtaget i sin nuværende form – så vil det kunne få meget alvorlige konsekvenser for dansk minkavl, siger miljøminister Ida Auken.

- Det er naturligvis ikke acceptabelt for regeringen. Så længe mink holdes på forsvarlig vis, skal der selvfølgelig være mulighed for også at holde mink til pelsproduktion i fremtiden, for det er et vigtigt erhverv for Danmark, siger hun til Altinget.

Ifølge auktionshuset Kopenhagen Fur eksporterede Danmark mink for 10,9 milliarder kr. i 2012. EU-Kommissionen har gjort klart, at økonomiske interesser vil veje tungt i vurderingerne, når eksperterne skal afgøre, om et dyr eller en plante skal forbydes.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: