Slovenien forbyder pelsdyravl

DYREVELFÆRD – Holland, som er verdens tredjestørste producent, forbød pelsavl i november. Nu har Slovenien gjort det samme, endda med et overbevisende flertal i landets parlamentet. Det betyder, at den sidste pelsfarm i Slovenien skal lukke og slukke i 2015.

Slovenien har vedtaget et forbud mod minkproduktion. (Foto: CC Dyrebeskyttelsen Norge og Nettverk for dyrs frihet)

Tidligere har en række lande som England, Østrig og Kroatien forbudt pelsavl. Dertil kommer at Tyskland, Scweiz og Bulgarien har stillet krav om bedre forhold for dyrene. Det har fået mange pelsavlere til selv at lukke deres produktion ned.

- Det vi ser er at Europa støt og roligt tager afstand fra den elendighed dyrene udsættes for, når de tvinges ind i ekstremt små bure, blot for at ende som en unødvendig pelsdetalje på en jakke, siger Animas kommunikationschef Thorbjørn Schiønning.

- Med Hollands og Sloveniens forbud på få måneder er der meget, der tyder på, at vi bliver vidner til en sand dominoeffekt, vurderer han.

Både Belgien, Sverige, Finland og Italien har fremsat lignende forslag, som muligvis bliver afgjort i 2013.

I 2009 forbød Danmark opdræt af ræve til pels af etiske årsager. I 2011 blev der fremsat forslag om at også minkavl skulle forbydes. Dengang var der ikke flertal for det.

Et flertal af den danske befolkning ønsker et forbud, viser meningsmålinger.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: