Dan Jørgensen vil ikke forbyde minkavl

MINKAVL – Dan Jørgensen, der i går blev udnævnt som fødevareminister, vil alligevel ikke forbyde minkavl, som han tidligere har foreslået.

Dan Jørgensen vil ikke forbyde minkavl, som han ellers tidligere har foreslået.

I 2009 mente han ikke, at det var forsvarligt for dyrevelfærden at avle mink.

- Danmark vil jo gerne være foregangsland, når det handler om dyrevelfærd. Her har vi chancen, spørgsmålet er bare, om hensynet til industrien skal vinde over hensynet til dyrene. Det mener jeg ikke, at det skal, sagde Dan Jørgensen for fire år siden.

Men nu har han altså ændret holdning.

- Jeg kan sige, at det med minkavl, det er et forslag, som allerede blev skudt ned samme dag, som det blev fremsat. Jeg er ikke sådan en person, der går rundt og beskæftiger mig med ting, der ikke har nogen gang på jord, siger Dan Jørgensen til DR Nyheder.

Kan du garantere, at du ikke vil forbyde minkavl?

- Ja. Jeg kommer ikke til at forbyde minkavl. Jeg kan ikke forbyde minkavl, siger Dan Jørgensen.

Hvorfor?

- Det skal der være et flertal for i givet fald. Men det er slet ikke noget, jeg har ambitioner om, siger han til DR Nyheder.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: