Busser på biogas ruller fra Københavns Lufthavn

TRANSPORT – Nordens travleste buslinje, linje 5A i København, dropper diesel  og skifer til biogas. Det giver langt mindre forurening.

Mange kommuner har buser på biogas. Nu skal de også køre på Nordens travleste busrute fra Københavns Lufthavn. Foto: HMN Naturgas

Nye busser, der kører på biogas, ruller i dag ud på ruterne i København. Det gælder blandt andet Københavns travleste rute, der kører fra Københavns Lufthavn til Herlev Hospital.

De nye busser erstatter gamle busser, der kører på diesel og forurener luften. Dermed kan borgerne i København, Tårnby og Herlev glæde sig til at indånde renere luft.

- Det er vigtigt og den rigtige vej at gå. Det vil nedsætte partikelforureningen og betyde meget for de københavnere, der for eksempel cykler rundt i byen, siger lektor ved Institut for Energiteknik, Aalborg Universitet i Esbjerg, Jens Bo Holm-Nielsen til DR Nyheder.

Langt mindre forurening
De nye busser kører på biogas og udleder hele 72 procent mindre NOx og udleder kun en tredjedel af skadelige partikler i sammenligning med de nuværende busser på diesel.

- Det er på tide, at man får offentlig transport over på nogle renere brændsler, siger Jens Bo Holm-Nielsen.

I København modtages den nye, grønne linje med åbne arme. Her skal alle byens dieselbusser over de kommende år udskiftes med miljøvenlige alternativer:

- De nye CO2-neutrale biogas-busser betyder renere luft, og bringer os samtidig endnu et vigtigt skridt nærmere visionen om at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025, siger Frank Jensen, overborgmester i København til DR.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: