Brosbøl: Vis mig din yndlingsnatur

Tag et godt naturbillede og deltag i Miljøministeriets konkurrence.

NATUR – Send et billede og vind en tur i Bison-skoven på Bornholm, lokker miljøminister Kirsten Brosbøl. Hun vil til november kåre det bedste billede.

Vis mig dit yndlings-sted i den danske natur – og del det med din nabo.

Sådan lyder opfordringen fra miljøminister Kirsten Brosbøl, der via sociale medier nu vil skabe mere opmærksomhed om den danske natur og de mange muligheder, danskerne har for oplevelser i skove og naturområder.

Hun håber, at danskerne vil udveksle deres bedste naturpletter med hinanden, så flere får øjnene op for nye steder i naturen.

- Inde længe lancerer jeg Naturplan Danmark – en strategi for at få mere og bedre natur med større biologisk mangfoldighed. Men bagved ligger jo også et stort ønske om at give danskerne flere oplevelser i vores fælles natur. Jeg håber, at vi med dette initiativ kan inspirere mange til at søge ud i naturen. For nu kan man søge ud for at udforske andre menneskers yndlingssteder, siger miljøminister Kirsten Brosbøl.

Man deler sit yndlingssted i naturen via de sociale medier. Man tager et billede og giver en kort beskrivelse af, hvorfor det er noget særligt. Det oploades med hashtag #voresnatur. Man må selv bestemme, om man lægger det på Facebook eller på Instagram.

Naturstyrelsen præsenterer et udvalg på sin hjemmeside. Og miljøministeren vil i november kåre bedste billede. Præmien er en guidet tur i Bison-skoven på Bornholm – eller en guidet tur med naturvejleder i ens lokalområde.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: