Britisk bio-bus kører på madspild

BIO-BUS – En ny britisk bio-bus med plads til 40 passagerer kører udelukkende på madaffald og spildevand. Onsdag foretog bussen sin jomfrurejse fra lufthavnen i Bristol.

Storbritanniens første bus, der kører på biogas fra spildevand og madaffald. Foto: GENeco

En ny britisk bio-bus, der er den første af sin slags, kørte onsdag i denne uge de første kilometer med passagerer ombord. Turen på ca. 32 kilometer gik fra lufthavnen i Bristol til den historiske by Bath i Somerset.

Bussen er beregnet til 40 personer og kører udelukkende på biogas, der er fremstillet på et anlæg, der forarbejder madrester og spildevand. Busssen kan også også køre på menneskelig afføring, som det fremgår af den iøjnefaldende illustration på bussens langside.

En enkelt tank med brændstof svarer til den årlige mængde af affald fra fem personer og rækker til godt 300 kilometers kørsel.

Lokal affald driver bussen
- Køretøjer på gas har en vigtig rolle at spille i bestræbelserne for at at nedbringe luftforureningen i britiske byer, men bio-bussen  går et skridt videre. Den er faktisk drevet af affald fra de mennesker, der bor i lokalområdet, og måske endda af de mennesker, der kører med bussen, siger Mohammmed Saddig fra virksomheden GENeco, der er en lille grøn udviklingsvirksomhed, som har været med til at få projektet realiseret.

Rensningsanlægget i Bristol behandlinger årligt omkring 75 millioner kubikmeter spildevand og 35.000 tons madaffald fra områdets husholdninger, supermarkeder og fødevareproducenter.

Bristol er udnævnt som Europas miljøhovedstad i 2015.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: