Barsø bliver Danmarks anden økologiske ø

ØKOLOGI – Barsøs eneste landmand lægger 250 hektar om til økologi og gør dermed øen 100 procent økologisk.

Søren Svennesen omlægger hele øens landbrugsjord til økologisk drift. Dermed bliver Barsø den første store ø, der drives økologisk. Også på Livø i Limfjorden drives statens landbrug økologisk.

Det er slut med at bruge sprøjtegifte på markerne på Barsø. Øens eneste tilbageblevne landmand, Søren Svennesen, har besluttet at lægge bedriften om, så hans store malkebesætning fra slutningen af 2017 leverer økologisk mælk.

Det skriver JydskeVestkysten.

Dermed bliver Barsø 100 procent økologisk. Det bliver den første ø under Sammenslutningen af Danske Småøer. På Livø i Limfjorden har landbrugsjorden i en lang årrække været drevet 100 procent økologisk.

Søren Svennesen på Barsø mener, at det må kunne bruges i forbindelse med markedsføringen af øen.

- Vi er allerede så småt i gang. Vi sprøjter ikke mere, og til maj næste år får køerne kun foder, der er økologisk produceret, fortæller Søren Svennesen til avisen.

Kan måske tiltrække nye beboere
Han håber, at det, at Barsø snart bliver en 100 procent økologisk ø, vil kunne tiltrække nye beboere, som interesserer sig for økologi, og som måske selv vil i gang med produktion af en eller anden form for økologisk produkt.

Indtil for nylig var der to aktive landbrug på Barsø. Rasmus Nissen, som i lange perioder har drevet sin gård økologisk, har nu bortforpagtet 100 hektar til Søren Svennesen, som dermed driver samtlige 250 hektar landbrugsjord på øen, oplyser JyskeVestkysten.

Barsø omfatter i alt 226 hektar og ligger i Lillebælt 11 kilometer nordøst for Åbenrå.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: