Astrid Krag under pres i MRSA-sag

MRSA – Tidligere sundhedsminister Bertel Haarder fra Venstre opfordrer nu sundhedsminister Astrid Krag og Sundhedsministeriet til at frafalde sigtelserne mod journalist Kjeld Hansen og redaktør Nils Mulvad for at have offentliggjort navne og adresser på en halv snes store svine-landbrug, som er inficeret med svinebakterierne MRSA.

Bertel Haarder opfordrer nu Astrid Krag til at få afsluttet sagen om de to politianmeldte journalister.

- Enten må sagen føres, eller også må den frafaldes, skriver Bertel Haarder ifølge Kjeld Hansen.

Han er nu på tredje år under mistanke for at have offentliggjort navne og adresser på 11 MRSA-inficerede svinefabrikker tilbage i sommeren 2010.

- Det usædvanlige i Haarders direkte henvendelse til Astrid Krag skal ses i lyset af, at det var i hans ministerperiode, de to journalister blev politianmeldt. Haarder har dog tidligere benægtet ethvert kendskab til anmeldelsen, der formelt blev indgivet af Sundhedsstyrelsen, men reelt med den ledende embedslæge Henrik L. Hansen som drivkraft, skriver Kjeld Hansen på sin blog, gylle.dk.

Anmeldelsen blev indgivet til politiet den 21. oktober 2010 af Henrik L. Hansen. Han påstod, at der var sket en ulovlig offentliggørelse af firmanavne på 11 svinefabrikker, der var fundet inficeret med de farlige MRSA398-streptokokker. Offentliggørelsen var sket samme dag på Åbenhedstinget.dk, hvor artiklen fortsat kan læses.

Sidst på året 2010 blev begge journalister forsøgt interwievet af politiet over telefonen om sagen, men uden egentligt resultat. Knap to år senere blev de begge atter kontaktet telefonisk af politiet – den 8. oktober 2012 – og sigtet for overtrædelse af straffelovens § 152, der handler om at videregive fortrolige oplysninger.

Sigtelsen kom kun 13 døgn, før sagen ville være forældet. Men siden er der ikke sket mere i sagen, før nu, hvor Bertel Haarder efterlyser en melding fra den ansvarlige minister.

En række privatpersoner har tidligere skrevet til Astrid Krag med opfordring til at løse sagen, men alle henvendelser er hidtil blev afvist med en påstand om, at det skulle være politiet, som har rejst sagen.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: