Alternativet er det grønneste parti

MENINGSMÅLING – Alternativet spurter helt til tops som det grønneste parti i Folketinget. Det mener vælgerne ifølge en ny meningsmåling.

Alternativet har på kort tid formået at markere sig i vælgernes bevidsthed som det grønneste parti.

Efter et kanonvalg og kun to måneder i Folketinget har Alternativet formået at markere sig i vælgernes bevidsthed som Danmarks grønneste parti. Sådan lyder den klare besked i en ny meningsmåling fra Norstat foretaget for Altinget.

Målingen vækker stor begejstring hos Alternativets formand og stifter Uffe Elbæk.

- Det betyder jo, at den måde vi taler om politik på, er blevet hørt. Folk forstår, at det er fra et grønt ståsted vi taler politik, og vi ser verden. Så det er jeg super glad for, siger Uffe Elbæk til Altinget.

Uffe Elbæk: Selv paven er optaget af miljø og klima, men på Christiansborg er politikerne ikke meget for at give den grønne omstilling topprioritet.

Ifølge målingen betragter 26 procent af vælgerne Alternativet som det parti, der vil gå længst for en grøn omstilling. 18 procent peger på Enhedslisten på andenpladsen, mens Socialdemokraterne og SF må nøjes med kun otte og syv procent på de efterfølgende pladser. Kun fire procent peger på de radikale, og 29 procent svarer ‘ved ikke’.

Selv paven har en grøn dagsorden
Alternativet har i halvlandet år haft held til at puste nyt liv i den politiske debat og har mødt vælgerne på græsrodsniveau i politiske laboratorier, vælgerforeninger og til debatmøder. Det er det, der nu giver resultat, mener Uffe Elbæk, som peger på det besynderlige i, at klima, miljø og hele den grønne dagsorden har så svært ved at trænge inden for Christiansborgs tykke mure.

- Det er jo mærkeligt, når selv paven nu har det på sin dagsorden. Der kommer vi ind som et nyt politisk parti og hejser den grønne fane maksimalt. Det bliver både set, og for tilstrækkeligt mange, giver det også mening, siger Uffe Elbæk til Altinget.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: