Aarhus lancerer app til cyklister

CYKELBY – Det bliver lettere at være cyklist i Aarhus. Aarhus Cykelby introducerer et helt nyt tilbud, der skal gøre livet som cyklist nemmere og sjovere. Der er tale om en ny App til mobiltelefoner – Bike Aarhus.

En ny app skal gøre livet lettere for cyklister i Aarhus, der markedsfører sig selv som cykelby.

App’en er udarbejdet for at give cyklisterne en hjælpende hånd i dagligdagen, fortæller Rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Kristian Würtz.

- Vi er meget afhængige af, at flere vælger at tage cyklen, både i relation til sundheden og for at begrænse myldretidstrafikken. Derfor bruger vi nu ny teknologi, der blandt andet giver borgerne bedre mulighed for at vælge den bedste rute på cykel mellem 2 punkter. Både for den erfarne cyklist, for nytilflytteren og for bilisten, der vil prøve kræfter med en cykel i Aarhus, vil App’en være nyttig som værktøj til at gøre cykelturen endnu bedre, siger han.

Den mobile cykelguide hjælper cyklisten på stedet med lige det, som en cyklist har brug for – rutevejledning, placering af cykelpumper, værksteder med videre Rutevejledningen har indbygget filter, der muliggør, at man kan vælge ruter, hvor der primært er cykelstier.

Kan samle oplysninger
Man kan desuden vælge at registrere sine cykelture med mobiltelefonen og samle oplysninger om afstand, tid, hastighed og kalorieforbrug. Når man er fremme ved cykelturens mål, optjener man lige så mange point som de cyklede kilometre.

Samtidig kan man udfordre andre på en dyst om, hvem der cykler længst i en bestemt periode. App’en er udviklet til både Iphone og Android.

I forbindelse med årets “Vi cykler til arbejde” trækkes der i Aarhus lod blandt de registrerede cykelture, og der er chance for at vinde præmier. I maj 2014 er præmierne 10 styk restaurantgavekort á 600 kroner og 10 biografpakker for 2 personer.

På Vejlby Lystrup cykelrute 815 kan man vælge at stille bilen ved Egå Engsø og derfra cykle ind mod centrum og retur. Der er en særlig præmiepulje for disse cyklister. I maj 2014 er præmierne 3 styk restaurantgavekort á 1.000 kroner.

Ved årets udgang udråbes både Årets Cyklist (den person, der har cyklet flest kilometer i perioden fra maj til årsskiftet) samt Aarhus´ sejeste cyklist (den cyklist der trodser flest vinterdage med sne i landskabet).

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: