Aarhus får Danmarks største solcelleanlæg

ENERGI – Langkærparken i Aarhus-forstaden Tilst har fået Danmarks største solcelleanlæg til almene boliger. Beboerne kan selv følge produktionen af strøm via en app.

Allerede i 2013 besluttede beboerne i Langkærparken, at de ville have solceller på tagene. Nu sparer de både penge og CO2-udledning. Foto: AL2bolig

Det er blevet både billigere og grønnere at bo i Langkærparken i Aarhus-forstaden Tilst, skriver stiften.dk.

Allerede i 2012 vedtog beboerne i Langkærparken at sætte solceller på 34 boligblokke.

Gennem de seneste to år har samtlige 850 boliger været igennem en større renovering, og samtidig har samtlige boligblokke fået installeret solcelleanlæg på tagene, som nu producerer strøm til beboerne.

Kan spare 9.000 på elregningen
Ifølge boligorganisationen AL2bolig, der udlejer boligerne i Langkærparken, er der tale om Danmarks største solcelleanlæg til almene boliger. Det strømbesparende tiltag forventes at kunne spare 9.000 kroner på elregningen for hver enkelt boligblok det første driftsår, skriver avisen.

Foruden den økonomiske gevinst for beboerne vil det givantiske solcelleanlæg kunne reducere udledningen af klimagasser med 315 ton CO2 årligt.

Ved at scanne en QR-kode, der er placeret i hver opgang, får beboerne adgang til en hjemmeside med oplysninger om produktionen, og endnu nemmere adgang til oplysningerne får de ved at downloade en app til mobiltelefonen.

 

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: