90 familier får eget kraftvarmeværk

Familien Bossler i den tyske by Homburg er en af de to første familier ud af 1000 i EU, der inden for to år skal have installeret brændselscelleanlæg i deres eget hus. 90 danske familier får også sådan et anlæg. / Foto: Ene.field.eu

BRÆNDSELSCELLER – Danske familier skal selv producere el og varme med et privat brændselscelleanlæg i huset.

To tyske familier har lige fået installeret deres private brændselscelle-anlæg i kælderen. Det betyder, el og varme bliver produceret hjemme hos dem selv, og det er energieffektivt og miljøvenligt.

Tyskerne er de første af 1.000 europæiske familier, der skal være med i et stort femårigt EU-projekt, skriver DR Nyheder.

Om et år kommer turen til de første af 90 danske familier, der også skal have deres eget private brændselscelleanlæg i kælderen.

DTU skal analysere
Et tysk institut skal koordinere opsætningen af anlæg og indsamle data ved hjælp af avanceret måleudstyr og sensorer på brændselscelleanlæggene.

Herefter skal forskere fra DTU analysere de mange data.

Min forventning er, at vi får meget vigtig viden og erfaring samlet op på europæisk plan. Og at det baner vejen for, at en effektiv og mere miljøvenlig teknologi kan komme ud på markedet i stor skala.

Det siger centerleder på DTU Eva Ravn Nielsen til dr.dk/viden.

- Og det forventer jeg, at både markedet og teknologien er klar til i 2017, når projektet slutter, siger hun.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: