5,9 milliarder på vej til bønderne

LANDBRUGSSTØTTE – NaturErhvervstyrelsen udbetaler i de kommende uger årets arealstøtte til mere end ni ud af ti ansøgere.

Danske landmænd får i de kommende dage og uger udbetalt 6,9 milliarder kroner i landbrugsstøtte. Foto: Colourbox

Milliarderne ruller ind på kontoen hos de 42.600, der har søgt om at få del i årets landbrugsstøtte på i alt 5,9 milliarder kroner. Langt hovedparten af ansøgningerne bliver udbetalt i de kommende uger.

Det oplyser NaturErhvervstyrelsen, som har færdigbehandlet over 95,4 procent af de mange ansøgninger.

Dermed overholdes målet om at behandle mindst 95 procent af ansøgningerne inden 1. december.

- Det er dejligt, at vi igen i år kan sætte gang i udbetalingen af de mange penge til landmændene på første udbetalingsdag. Tast selv-service har kørt fornuftigt i år, hvilket kunderne også har bekræftet i en kundeundersøgelse, hvor tilfredsheden med Tast selv-service er stigende, siger EU-direktør Sarah Børner.

Pengene falder de fleste steder på et tørt sted. Selv om der bliver færre og færre landbrug, har landmændene aldrig før skyldt så meget væk. Landbrugets samlede gæld har rundet 350 milliarder kroner. Det svarer ca. til det dobbelte af Danmarks samlede årlige udgifter til sundhedsvæsnet.

På kontoen fra 2. december
De første landmænd kan se pengene på deres NemKonto allerede 2. december. NaturErhvervstyrelsen udbetaler støtte igen én gang om ugen i de følgende uger. Hvis man ikke kan se sin støtte på kontoen 2. december, er det altså ikke fordi, der er noget galt med ens ansøgning.

Ifølge NaturErhvervstyrelsens eget resultatmål skal mindst 97 procent af de indkomne ansøgninger være behandlet 31. december. Efter reglerne skal al støtten være udbetalt senest 30. juni 2015.

Alle støttemodtagere modtager et brev med en specifikation af støtten samme dag, som beløbet overføres til deres NemKonto.

Breve i papirform kan være flere dage undervejs. Har man tilmeldt sig SMS eller mail i Tast selv-service, får man straks besked, når brevet er klar i Tast selv-service.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: