21.000 underskrifter for ny ambitiøs klimalov

KLIMA – Borgerne har tabt tålmodigheden med politikerne og kræver handling. Et borgerforslag om en ny ambitiøs klimalov, har på blot seks dage samlet over 21.000 digitale underskrifter. 50.000 underskrifter kan bringe forslaget op i Folketinget.

Klimaforandringer handler om Jordens og børnenes fremtid og om livsbetingelsene på Jorden om 25 og 50 år. Foto: PR for borgerforslaget

Det vælter ind med digitale underskrifter til et nyt borgerforslag, som 11 grønne organisationer i fællesskab har fremsat. Forslaget blev offentliggjort onsdag i sidste uge, og har på blot seks dage samlet over 21.000 personer, som aktivt støtter forslaget  ved hjælp af deres nem ID og en digital underskrift.

Borgerforslaget kan læses i sin helhed på www.borgerforslag.dk, som administreres af Folketinget. Du kan også læse det her på OrganicToday.dk.

Fodslæbende politikere
»Vores politikere vil ikke handle for vores klima, så nu gør vi det«, lyder det fra de grønne organisationer på de sociale medier, hvor nyheder og opslag om borgerforslaget ivrigt deles og kommenteres.

Hver gang man tjekker, er der lige kommet 50 eller 100 underskrifter mere, og alt tyder på, at borgerforslaget, længe inden fristen udløber, kan samle de nødvendige 50.000 underskrifter, som skal til for at bringe det til op i Folketinget og dermed tvinge de folkevalgte politikere til at tage stilling.

Mellemfolkeligt Samvirke, Folkekirkens Nødhjælp, WWF Verdensnaturfonden, Danmarks Naturfredningsforening, Det Økologiske Råd, Verdens Skove er blot nogle af de organisationer, som har fremsat forslaget, som også støttes af en række politikere og kendte personligheder.

Det gælder blandt andet EU’s tidligere konservative klimakommissær Connie Hedegaard og DR’s tidligere meteorolog Jesper Theilgaard, der nu har kastet sig

En ny ambitiøs klimalov skal ifølge borgerforslaget sikre, at Danmark lever op til sit ansvar og lovmæssigt forpligte Danmark til at sætte nationale klimamål både på kort og lang sigt.

Borgerforslaget kræver, at klimaloven skal indeholde bestemmelser om seks væsentlige punkter:

  • Danmark skal yde sit bidrag til at nå Paris-aftalens mål.
  • Der skal sættes femårige delmål mindst 15 år frem.
  • Klimahensyn skal integreres i andre politikker.
  • Klimarådet skal styrkes og sikres uafhængighed.
  • Danmark skal stase på udvikling af grønne løsninger.
  • Danmark skal være drivkraft i international klimapolitik

 

Støt forslaget

Du kan skrive under ved hjælp af din nem ID.
Link: Klimalov nu

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: