180.000 fandt vej ud i naturen

NATURENS DAG – Træklatring, kajakroning, orienteringsløb og sælsafari. Søndag den 14. september deltog tusindvis af danskere i fejringen af Naturens Dag, der samtidig blev kulminationen på en uge, hvor mere end 130.000 børn fandt vej ud i naturen.

Søndag den 14. september deltog 50.000 danskere på mærkedagen for naturoplevelser, da 250 arrangementer på landsplan slog dørene op til den lokale natur. På en dag med regnbyger og grå toner bed fiskene ekstra til på krogene, og de besøgende kastede sig blandt andet ud i havkajakker og GPS-guidede orienteringsløb i skoven.

I ugen op til Naturens Dag havde 130.000 børn sammen med deres skoler og dagsinstitutioner allerede været ude i naturen. Dermed fandt i alt 180.000 danskere i år vej ud i naturen i anledning af Naturens Dag. Det er ny rekord.
Flere naturoplevelser

Direktør i Friluftsrådet Jan Eriksen er godt tilfreds med, at så mange familier valgte at opsøge naturoplevelser i søndags.

- De har fået nogle gode oplevelser med hjem, som kan give dem mod på endnu flere i fremtiden. Det er netop formålet med Naturens Dag at give danskerne inspiration til, hvad man kan lave i naturen, siger han.

Det er Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet, der står bag initiativet Naturens Dag. I søndags blev dagen gennemført for tiende år i træk og under temaet ’Find vej ud i naturen’.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: