Vi skal til klimakamp for Danmark

KLIMA – Alternativet leverer nyt bud på VM-sang med partiets klima-maskot Klima Kris og Emilie Lucia Lumholt Stahlschmidt ved mikrofonen. Musikvideoen er nu blevet vist 150.000 gange på Alternativets facebookside.

Mens Thomas Helmig har leveret den officielle slagsang til VM, byder Alternativet sig nu til med en alternativ VM-sang, der kombinerer sportens fællesskab med ansvar for klimaet.

Med sangen »Klimakampen« giver partiet Alternativet sit bud på en slagsang til VM i Rusland, som både kan samle nationen om landsholdet og kampen mod klimaforandringer.

Kort tid efter udgivelsen overhalede slagsangen Thomas Helmigs VM-sang og blev nummer 1 på iTunes, og musikvideoen er nu blevet vist 150.000 gange på Alternativets facebookside.

Uffe: God energi og grøn karma
- Når herrelandsholdet for første gang i Alternativets historie har kvalificeret sig til en slutrunde, skal vi selvfølgelig hjælpe dem på vej med en ørehænger, der er fyldt med god energi og grøn karma, siger partiets politiske leder Uffe Elbæk.

Nummeret trækker på stolte danske sangtraditioner og bliver sunget af Emilie Lucia Lumholt Stahlschmidt og Alternativets egen klimamaskot Klima Kris, der tidligere har gjort sig bemærket med en parodi af interesseorganisationens Landbrug og Fødevarers seneste kampagne.

Alle skal med på holdet
I musikvideoen løber Klima Kris rundt på Folkemødet og samler et klimalandshold bestående af blandt andet Lars Løkke, Mette Frederiksen, radioværten Mads Steffensen og satiretegneren Anders Morgenthaler.

- Hvis vi skal vinde klimakampen, skal vi have alle partierne og hele landet med. Vi har brug for et samlet Danmark for at overkomme den store udfordring, som klimaforandringerne udgør, siger Klima Kris.

Her mener han, vi kan lære noget af landsholdet.

- Så denne her sang er en hyldest til alle de spillere, der repræsenterer os i Rusland. Og så er det et opråb til politikerne om at stå skulder ved skulder om at løse klimakrisen i fællesskab, siger Klima Kris.

Se musikvideoen til Klimakampen på YouTube.

Hør Klimakampen på Spotify.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: