Vestjysk badehotel får økologisk guld

ØKOLOGI – Henne Mølleå Badehotel spurter frem og er på kun to år gået fra 38 til 97 procent økologi i køkkenet.

Det gamle badehotel blev tegnet og opført af PH i 1936. Nu er det gamle badehotel næsten 100 procent økologisk. Foto: Henne Mølleå Badehotel

Henne Mølleå Badehotel i Vestjylland er tæt på at være 100 procent økologisk. På blot to år er det vestjyske badehotel gået fra 38 til 97 procent økologi.

Dermed kan forpagter og køkkenchef, Casper Rosendahl, nu prale af det økologiske spisemærke i guld, som han i dag får overrakt på Cateringmesse Midt i Herning, fortæller Økologisk Landsforening

Samarbejdet med lokale øko-producenter har taget hotellet det sidste stykke vej fra sølv til guld.

Vi glæder os helt vildt
Sidste forår kunne hotellet så hænge øko-sølv på væggen, og i dag får Henne Mølleå Badehotel overrakt det økologiske spisemærke i guld på Cateringmesse Midt i Herning til Casper Rosendahls store begejstring.

- Det er så fedt, at det er lykkedes at nå så langt. Vi fik rigtig meget god respons, da vi fik sølvmærket. Så vi glæder os helt vildt til at blære os med guldmærket. Nu vil vi for alvor til at sætte fokus på vores økologiske profil, siger han ifølge Økologisk Landsforening.

Badehotellet ligger i smukke omgivelser og blev opført at den kendte danske arkitekt Poul Henningsen i 1936. I 1987 overtog Frie Funktionærer driften og bygningerne blev renoveret fra inderst til yderst.

Badehotellet bliver regnet som et af Nordens 50 bedste spise- og overnatningssteder.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: