Verdensbanken: Skru ned for varmen

Vi er på vej mod en global opvarmning på fire grader i 2060, medmindre vi straks tager affære, advarer Verdensbanken i en ny rapport, der meget betegnende har fået titlen, Turn down the heat.

Verdensbanken advarer mod de ødelæggende konsekvenser af global opvarmning i en ny rapport.

Skru ned for varmen, opfordrer Verdensbanken i en ny rapport, der udkommer umiddelbart før nye internationale forhandlinger om klimaforandringerne begynder i Quatar i næste uge.

Klimaforandringer vil få vidtrækkende konsekvenser for hele verden, men vil gå hårdest ud over de lavtliggende lande og de fattigste lande, som kommer til at døje med sult, oversvømmelser, tørke og orkaner.

Tiden er meget, meget kort
- Vi vil aldrig kunne gøre en ende på fattigdom, hvis vi ikke formår at tackle de globale klimaforandringer, sagde Verdensbankens chef, Jim Yong Kim, da han i dag mandag præsenterede rapporten ved et pressemøde i Washington.

Han opfordrer regeringschefer og statsledere til at handle meget mere resolut.

- Tiden er meget, meget kort, advarede Jim Yong Kim, som håber, at rapporten kan chokere os så meget, at vi begynder at handle.

Ifølge rapporten er der 20 procent risiko for temperaturstigninger på over fire grader, selv om vi forsøger at begrænse udledningen af drivhusgasser. Det officielle mål er at milde klimaforandringerne og forsøge at holde temperaturstigningen på under to grader.

Klimaforandringer er ikke en fjern fremtid
Klimaforandringerne er ikke kun en fjern fremtid. Alene i år har USA oplevet den værste tørke i mere end et halvt århundrede, og der er endnu ikke ryddet op efter monsterorkanen Sandys omfattende ødelæggelser.  Den arktiske havis er tyndere end nogensinde, og en af verdens førende eksperter forudser, at den vil kollapse i løbet af fire år.

 

 

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: