Verdens Bedste Nyheder skal tjekke bæredygtig udvikling

MILJØ – Verdens Bedste Nyheder skal stå bag en ny digital portal, der skal følge Danmarks vej mod opfyldelse af verdensmålene for bæredygtig udvikling.

Verdens Bedste Nyheder deler aviser ud til forbipasserende. Foto: Verdens Bedste Nyheder

Verdens Bedste Nyheder skal stå bag en ny digital portal, der skal følge Danmarks vej mod opfyldelse af verdensmålene for bæredygtig udvikling.

Verdens Bedste Nyheder er et uafhængigt medie, der laver konstruktiv journalistik og kampagner. »Vi formidler fremskridt og løsninger på verdens udfordringer,« skriver mediet om sig selv.

Verdens Bedste Nyheder tager udgangspunkt i FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling, der handler om at løse nogle af verdens største udfordringer. Det gælder for eksempel ekstrem fattigdom, global ulighed og klimaforandringer.

Vil guide og inspirere
Den kommende portal vil udgive danske nyheder om verdensmålene, guide og inspirere borgere, virksomheder, foreningsliv og politikere til viden om verdensmålene. Læserne skal løbende kunne følge fremskridtene i Danmarks implementering af verdensmålene frem mod 2030.

»Med Verdensmålene har vi sat en historisk ambition om at afskaffe fattigdom og skabe bæredygtig udvikling i hele verden. Men hvis det skal lykkes at indfri målene, så er det vigtigt, at danskernes kendskab til målene øges, siger udviklingsminister Ulla Tørnæs.

»Med den nye digitale portal fra Verdens Bedste Nyheder er vi et skridt længere på vejen, for at bringe verdensmålene endnu tættere på danskerne. Vi skal selv walk-the-talk, og alle skal hjælpe til, hvis det skal lykkes,« siger ministeren.

Nemt at orientere sig
Verdens Bedste Nyheder får et tilskud på 1,2 millioner kroner i 2018 og yderligere 1 million kroner årligt fra 2019-2022 til udvikling og drift af portalen.

»Vi glæder os rigtig meget til at samle og udvikle denne vigtige verdensmålsportal. Vi vil gøre den nemt for alle danskere at orientere sig i og få kendskab til Verdensmålene og håber med portalen at kunne inspirere til handling lokalt, kommunalt og nationalt, siger Thomas Ravn-Pedersen, der er direktør for Verdens Bedste Nyheder.

Portalen skal udvikles i samarbejde med skaberen af det globale design bag verdensmålene, svenske Jakob Trollbäck og hans firma The New Division.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: