Verden over slukkes lyset en time i aften

KLIMA – Bred opbakning til Earth Hour blandt Christiansborgs politikere. Kun Liberal Alliance nægter at være med.

Klokken 20.30 i aften slukker millioner af mennesker verden over lyset som en symbolsk handling for klimaets skyld.

Når mennesker overalt på kloden i aften klokken 20.30 slukker lyset for at deltage i den verdensomspændende event Earth Hour, sker det med bred opbakning fra politikerne på Christiansborg. Kun medlemmerne af Liberal Alliance vil ikke være med.

Det viser en rundspørge, som WWF Verdensnaturfonden har foretaget blandt medlemmerne af Folketinget.

Earth Hour er verdens største klima-event og kan i aften fejre 10-års jubilæum, når vi klokken 20.30 slukker lyset som en symbolsk handling for klimaets skyld.

178 lande deltager
Sidste år gik 10.400 vartegn i sort. Fra Sydneys Operahus til Burj Khalifa i Dubai, fra Eiffeltårnet til Empire State Building. I år deltager 178 lande og tusindvis af byer i Earth Hour – samt ikke mindst mange millioner af mennesker.

Knap en tredjedel af Folketingets medlemmer har svaret på spørgsmålet, om de slukker lyset i forbindelse med den verdensomspændende begivenhed.

Tilbagemeldingen er entydig: To ud af tre markerer Earth Hour ved at slukke lyset. Og det gælder begge politiske blokke, oplyser WWF.

Flest i rød blok slukker
Earth Hour er tydeligvis noget, der optager rød blok, hvor 80 procent af de folketingsmedlemmer, som har svaret, bakker op om begivenheden. Og i blå blok er det 48 procent, der slukker lyset og dermed anerkender, at verden har brug for at stå sammen mod klimaforandringerne.

Resultatet er meget tilfredsstillende, mener Gitte Seeberg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden.

- Rundspørgen vidner jo om, at Earth Hour ikke bare er en begivenhed, der er forbundet med en bestemt partifarve. Politikere fra hele spektret af Folketinget har bekræftet over for os, at de vil slukke lyset eller tilskynde til det, der hvor de opholder sig lørdag aften. Det glæder os, at der er så bred politiske opbakning til vores begivenhed, siger hun.

God fornøjelse i mørket
Kun i Liberal Alliance ønsker ingen at støtte den symbolpolitiske handling.

- Jeg synes, at det er fint, at man laver happenings for at gøre opmærksom på sine politiske synspunkter. I vil gerne have, at jeg skal tage stilling, og mit svar er, at jeg ikke ønsker at deltage i Jeres symbolpolitiske happening. Men god fornøjelse i mørket til Jer, skriver Simon Emil Ammitzbøll, der er politisk ordfører for Liberal Alliance.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: