Vagtskifte i Danmarks Vindmølleforening

ENERGI – Christian Kjær afløser Asbjørn Bjerre som direktør for Danmarks Vindmølleforening.

Christian Kjær afløser Danmarks Vindmølleforenings mangeårige formand Asbjørn Bjerre.

Christian Kjær bliver ny frontfigur for Danmarks Vindmølleforening. Han kommer fra en lederstilling i den internationale organisation International Renewable Energy Agency (IRENA).

Tidligere har han gennem 10 år haft ledende poster som politisk direktør og adm. direktør for den europæiske vindkraftorganisation WindEurope (tidligere EWEA). Før da var han politisk rådgiver hos Vindmølleindustrien i Danmark. Christian Kjær har også erfaringer fra bestyrelsesarbejde i Global Wind Energy Council og European Renewable Energy Council.

- Brug af vindenergi er nu internationalt anerkendt som central for den grønne omstilling, men i Danmark er vilkårene for vindkraft under pres. Danmarks Vindmølleforening har derfor også store opgaver de kommende år. Christian Kjær har solid erfaring fra vindkraftområdet både internationalt og i Danmark. Jeg er derfor meget glad for, at Christian har sagt ja til at efterfølge mig, lyder det fra den afgående direktør, Asbjørn Bjerre.

Billigste måde at producere energi på
Asbjørn Bjerre siger, han glæder sig til arbejdet for vindmølleejerne, virksomhederne og de 32.000 danskere som Danmarks Vindmølleforening repræsenterer.

- Men det er en stor udfordring at efterfølge Asbjørn Bjerre, som er en af de personer, der har haft størst indflydelse på dansk energipolitik gennem de sidste 30 år, siger han.

- Den aktuelle noget tekniske debat om PSO-midler, EU-procedurer og afgiftsstrukturer på energimarkedet skygger for det faktum, at vindkraft er den samfundsøkonomisk billigste måde at producere energi på, understreger Christian kjær.

Kan løfte arven
Også bestyrelsen er glad for, at det er lykkedes at finde en efterfølger og føler sig sikker på, at den nye direktør kan løfte arven.

- Christians Kjærs internationale erfaring vil blive en stor styrke fremover, hvor også dansk vindkraft i stadigt højere grad påvirkes af internationale forhold. Vi glæder os til samarbejdet, siger Kristian Jacobsen, formand for Danmarks Vindmølleforening.

- Vi vil gerne takke Asbjørn Bjerre for en ualmindelig stor, lang og ihærdig indsats for foreningen og for vindkraften. Han har om nogen banet vejen for vindkraftens position i det danske samfund, siger han.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: