Vær med til at kåre årets økolog

ØKOLOGI – Netto og Økologisk Landsforening har på forhånd udvalgt otte økologiske landmænd, som folket i løbet af de næste otte uger kan stemme på. Vinderen bliver kåret som Årets Økolog og får en kontant anerkendelse på 100.000 kroner

I løbet af de næste otte uger kan du være med til at afgøre, hvem der skal kåres som Årets Økolog.

I løbet af de næste otte uger skal otte danske økologiske landmænd dyste om at blive Årets Økolog.

Bag kampagnen står Netto, som i samarbejde med Økologisk Landsforening vil hylde de danske økologer. Vinderen udpeges i en afstemning, som foregår online, og alle kan være med.

- Tiden er inde til at hylde de danske økologer, der er hovedårsagen til, at danskerne har et bredt udvalg af økologiske varer at vælge imellem, skriver Netto i en pressemeddelelse.

Derfor har Netto i samarbejde med Økologisk Landsforening udvalgt otte økologiske landsmænd, som i august og september dyster om at blive Årets Økolog 2017. Udover titlen vinder den heldige økolog en præmie på 100.000 kroner, som er øremærket til at udvikle økologens landbrug.

- Netto oplever en stigende efterspørgsel fra kunder på økologiske varer. Derfor ligger det os naturligt, at fortælle danskerne historien om de landmænd, der er hovedårsagen til at Netto hver dag har mere end 350 økologiske varer på hylderne. Vi ønsker at hylde det mod, som økologerne har, når de omlægger fra konventionel landbrug til økologisk landbrug, siger Brian Seemann Broe, landedirektør hos Netto.

Han håber, at Årets Økolog kan bidrage til at bringe vidensniveauet endnu højere op og dermed styrke danskernes bevidsthed om økologi og de fordele, der er forbundet med en driftsform, som sætter natur, miljø og dyrevelfærd i højsædet.

Danskerne bestemmer
De otte kandidater er udvalgt, så de repræsenterer forskellige områder af Danmark, forskellige økologiske produkter og samtidig har en spredning på alder og køn. Fælles for dem alle er deres passion for økologi og et brændende engagement i deres landbrug.

- Det er herligt, at Netto har taget initiativ til at hylde de økologiske producenter, siger Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening.

Økologerne knokler hver dag for at forsyne danskerne med sunde, rene fødevarer, som er produceret på en måde, der skåner vores natur og grundvand for sprøjtegifte, og som samtidig sikrer dyrene et godt liv, hvor de kommer ud under åben himmel.

- De fortjener i bund og grund alle sammen en pris. Men det bliver spændende at se, hvem danskerne mener, der skal vinde titlen som Årets Økolog, siger han.

Alle kan være med til at stemmer om, hvem der skal løbe med den eftertragtede titel og præmie. Det hele foregår på hjemmesiden www.årets-økolog.dk, hvor man også kan læse mere om de enkelte landmænd og se videoer fra marken.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: