Svend Erik Hjuler blev Årets Økolog

ØKOLOGI – 80-årige Svend Erik Hjuler fra Randers er kåret som Årets Økolog. Supermarkedskæden Netto, der udskrev konkurrencen, har overrakt ham prisen og en præmie på 100.000 kroner.

Svend Erik Hjuler : Jeg er naturligvis glad for titlen som Årets Økolog. Det må betyde, at det jeg gør, gør jeg godt:

I otte uger har otte økologiske landmænd dystet om titlen som Årets Økolog, og i alt har 25.348 personer stemt på deres favorit.  Flest har stemt på 80-årige Svend Erik Hjuler fra Tånum, vest for Randers.

- Med Årets Økolog vil vi gerne hylde og sætte fokus på de økologiske landmænd, som er grunden til, at Netto hver dag har mere end 350 økologiske varer på hylderne, siger Brian Seemann Broe, der er landedirektør for Netto.

Netto er i dag den supermarkedskæde, der sælger flest økologiske varer.

Det må betyde, at jeg gør det godt
Da Svend Erik Hjuler Rasmussen i en alder af 60 år valgte at købe Korsmedergaard vest for Randers, var det med en ting for øje: At blive økologisk landmand. De sidste 20 år har Svend Erik Hjuler Rasmussen drevet sit økologiske landbrug og gårdbutik, hvor han producerer og sælger fjerkræ og grøntsager.

LÆS OGSÅ: 80-årig økolog bliver ved til han er 100

- Jeg er naturligvis glad for titlen som Årets Økolog. Det må betyde, at det jeg gør, gør jeg godt, siger den glade vinder.

- Jeg har før sagt, at jeg blev økolog, fordi jeg gerne vil råde bod på de 40 år, hvor jeg virkede som konventionel landmand. Det mener jeg stadig. Jeg håber, at jeg kan være med til at øge opmærksomheden på, hvad vi økologer gør for miljøet og dyrevelfærden. Det ville heller ikke gøre noget, hvis andre midaldrende landmænd fik smag for at omlægge til økologi. Det er aldrig for sent, understreger Svend Erik Hjuler.

Danmark er verdens førende på økologi
Ifølge Netto er formålet at hylde de danske økologer, der er med til at gøre Danmark til et af verdens førende lande inden for økologi og bæredygtigt landbrug.

Præmien for at blive kåret til Årets Økolog er udover titlen en pengepræmie på 100.000 kr., som kan bruges på landbruget og dets medarbejdere.

- Vi ved, at vores kunder er vilde med dansk økologi. Og det er vi også, siger Brian Seemann Broe, landedirektør for Netto.

- Derfor er det ganske nærliggende, at vi hylder de danske økologer som for eksempel Svend Erik Hjuler Rasmussen. Når jeg lytter til Svend Erik, smitter hans iver af på mig. Han er rendyrket passion. Der er ikke mange, som i en alder af 80 år stadig er erhvervsaktive og har en så stålsat ambition og vilje om at ændre deres erhverv til noget bedre, siger Netto-direktøren.

- Årets Økolog hylder økologien, men vi har set, at økologien også har drevet en langt mere kvalitetsorienteret adfærd hos vores kunder. Og derfor er kvaliteten på ikke-økologiske varer steget i takt med, at der er kommet flere og flere økologiske varer på markedet. Kunderne er ganske enkelt blevet mere fokuserede på dyrevelfærd, varernes oprindelse og sundhed, siger Brian Seemann Broe.

Brian Seemann Broe, Landedirektør hos Netto, overrækker prisen til Svend Erik Hjuler Rasmussen.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: