Vækstpakke ser kun godt ud i et regneark

MILJØ – Regeringens nye vækstpakke ser desværre kun godt ud i et regneark, siger Alternativet, som  mener, at regeringens vækstpakke kun er vækst for vækstens skyld.

Regeringen vil åbne op byggeri i streandkanten. Her er det Fur i Limfjorden. Foto: Gustav Bech

Regeringen sælger natur for kortsigtet økonomisk gevinst og prioriterer vækst for vækstens egen skylde, mener Alternativet.

Den nye vækstpakke, som blev præsenteret i dag ser desværre kun godt ud i et regneark. Ingen andre steder – og på ingen andre bundlinjer – giver den mening,  mener Alternativet, som hellere havde set, at man støttede lokallivet og de helt unikke kyststrækninger mod hurtige beslutninger og store investorer.

- Regeringens fremlagte vækstpakke er desværre ikke andet end vækst for vækstens skyld, siger Christian Poll, miljøordfører for Alternativet.

Alternativet  siger, at partiet vil arbejde hårdt på at undgå forringelser af planloven og de lempelser af miljøbeskyttelsen, som regeringen lægger op til. Samtidig vil Alternativet kæmpe for, at vægten mellem natur og miljø ikke tipper til fordel for snæver økonomisk vækst.

Turister kommer ikke vil ikke i badeland
- Det der ærgrer mig mest, er at man vægter et snævert erhvervslivs interesser over alt andet i sin plan for vækst i landdistrikterne. For Alternativet handler vækst ikke om flere mursten. Turister kommer ikke til Danmark for at gå i badeland, men for at nyde den smukke, frie og vilde natur, siger Nikolaj Amstrup, Alternativets land- og byordfører

Regeringen lægger op til at liberalisere planloven. Men det er ikke vejen frem, mener Christian Poll.

- I Danmark har vi skabt et rigt land med stor velstand, men desværre også en fattig natur, som vi nu vil straffe yderligere med denne forringelse af kystbeskyttelse og planlov, som ellers skal sikre, at samfundsudviklingen sker på et bæredygtigt grundlag i respekt for menneskets livsvilkår og bevarelsen af dyre- og plantelivet, siger han.

Alternativet foreslår, at man justerer kystbeskyttelsen med en begavet zone, der ikke frarøver os alle adgangen til de danske kyster.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: