USA omlagde mest jord til økologi

Landmænd i 123 lande har omlagt 31 millioner hektar, viser den årlige opgørelse af økologiens landvindinger.

Landmænd verden over dyrker tilsammen næsten 31 millioner hektar efter økologiske dyrkningsprincipper.

Mens salget af økologi topper i Europa og USA, er det Australien og New Zealand, der kan fremvise det største økologiske areal.

De to lande har 11,8 mio. hektar mod USA’s kun 2,2 mio. hektar. Til gengæld kommer amerikanerne ind på en flot førsteplads som det land, der sidste år med mere end 400.000 hektar omlagde det største landbrugsareal.

Det viser nye tal, som forskeren Helga Willer fremlagde i sidste uge på BioFach-messen i Tyskland.
Tallene viser, at de europæiske lande tilsammen har 6,9 mio. ha, Latinamerika 5,8 mio. ha, Asien 2,9 mio. ha mens Afrika må nøjes med 900.000 ha.

Alpelande har størst andel

Det lille fyrstendømme Lichtenstein har økologi på næsten 30 pct. af landbrugsarealet, derefter følger nabolandene Østrig og Schweiz med en økologisk andel på henholdsvis 14,2 pct. og 10,9 pct. På fjerdepladsen kommer Italien, og herefter følger i rækkefølge Estland, Finland, Portugal, Sverige og Tjekkiet.

Italien størst i Europa

Hvis man i stedet for den økologiske andel af landbrugsarealet fokuser på total-arealet i de enkelte europæiske lande, er det Italien, der ligger nummer et med et samlet økologisk areal på mere end én mio. ha. På anden- og tredjepladsen kommer Spanien og Tyskland med lidt mere end 800.000 ha, efterfulgt af Storbritannien med godt 600.000 ha og Frankrig med knap 600.000 ha.

Største stigning

USA omlagde sidste år mere end 400.000 ha og var dermed det land i verden, der omlagde det største landbrugsareal.

På andenpladsen kommer Argentina med 300.000 ha. Herefter er der langt ned til tredjepladsen, som Italien indtager med godt 100.000 ha.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: