Ulovligt bageri på Drejervej i København

MAD – Fødevarestyrelsen lukker ulovligt bageri på Drejervej i Københavns Nordvestkvarter og opfordrer kunder til at smide brødet ud, fordi det kan være sundhedsskadeligt.​

Æltemaskinerne var ikke gjort rene i bageriet, som Fødevarestyrelsen har lukket. (Arkivfoto) Foto: Colourbox

Har du købt brød fra bageriet på Drejervej 8B i Københavns Nordvestkvarter, skal du smide varerne ud. Sådan lyder advarslen fra Fødevarestyrelsens Rejsehold, der torsdag bankede på hos et uregistreret bageri i 2400 NV.

På adressen er der blevet bagt fladbrød i beskidte lokaler, uden at de helt basale hygiejnekrav til håndtering af fødevarer er blevet overholdt.

Æltemaskiner var ikke gjort rene
Æltemaskiner fremstod urengjorte, dejen blev behandlet på snavsede stofstykker og lokalerne var langt fra den standard, der gælder for fødevarevirksomheder. Det ulovlige bageri havde heller ikke styr på den obligatoriske sporbarhed, som skal sikre, at eventuelt farlige fødevarer hurtigt kan trækkes af markedet.

Ejeren har fået beslaglagt æltemaskiner og andet udstyr og er blevet påbudt at destruere 26 sække mel, der ikke var opbevaret korrekt.

Fødevarestyrelsen opfordrer forbrugere og virksomheder, der har købt brød fra Drejervej 8B, 2400 NV, til at kassere varerne eller levere dem tilbage, da fødevarerne er produceret under stærkt uhygiejniske forhold og dermed kan være sundhedsskadelige.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: