Salget af økologisk mad er vokset 12 pct. på et år

ØKOLOGI – Københavnerne er de mest konsekvente økologiske forbrugere og tegner sig for en tredjedel af det samlede indkøb af økologiske fødevarer i Danmark. Men alle regioner bidrager til rekord høj stigning i salget af økologi, viser nye tal.

Salget af økologiske mad-varer er steget 12 procent det seneste år. Alle de store supermarkedskæder konkurrerer om at sælge mest økologi. »Alle skal ha´råd til økologi«, lyder sloganet i Netto.

Salget af økologiske fødevarer i butikkerne fortsætter med at vokse kraftigt. Det seneste år er salget af økologi vokset med hele 12 procent, skriver Dansk Handelsblad.

Målt over et rullende år fra uge 24 i 2017 til samme måned i år er salget af økologi vokset med hele 12 procent i danske butikker og supermarkeder, viser tal fra analysebureauet Nielsen. Til sammenligning er salget af konventionelle produkter i dagligvarebutikkerne kun vokset med 0,5 procent i samme periode.

Ifølge Nielsen udgør økologi nu 8,7 procent af det samlede salg i dansk dagligvarehandel.

- Den øgede efterspørgsel efter økologi stiller større krav til både leverandører og retailere. Pladsen i køleskabet og på hylderne ændrer sig ikke, og opgaven er derfor at stille med det optimale sortiment og det optimale space, der bedst muligt tilfredsstiller den lokale efterspørgsel, og som samtidigt minimerer risikoen for udsolgt-situationer, vurderer analysebureauet ifølge Dansk Handelsblad.

Pres på butikker i København
Udviklingen viser, at det økologiske salg er vokset mest på Fyn og i Midt- og Sydsjælland det forgangne år med vækstrater nær 14 procent. Herefter følger Nordsjælland og Østjylland med vækstrater lige under 13 procent.

København er dog fortsat der, hvor forbrugerne har den højeste andel af økologi set i forhold til deres samlede forbrug af fødevarer.

Således står indbyggerne i København for 32 pct. af al økologisk forbrug herhjemme, mens Sønderjylland, Nordjylland og Vestjylland fortsat er de områder med den laveste øko-andel i forhold til indbyggernes samlede dagligvareforbrug.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: