Tyskerne køber mere økologisk mad

Alnatura har et stort udvalg af økologisk frugt og grønt. Foto: Marc Doradzillo

TYSKLAND – Salget af økologiske varer stiger kraftigt i Alnatura, der er Tysklands største økologisk butikskæde med 80 supermarkeder i 40 tyske byer.

Som resultat af den stærkt stigende efterspørgsel på øko-produkter i Tyskland har øko-kæden Alnatura præsteret en rekordomsætning på 4,42 mia.kr. (593 Euro).

I regnskabsåret 2012/13 gav omsætningen i forhold til året før en fremgang på 15 procent. Det meddelte Alnatura GmbH torsdag i sidste uge, ifølge avisen taz.

Alnatura

Alnatura-virksomheden, der er Tysklands største økologiske butikskæde, voksede efter egne oplysninger stærkere end selve øko-markedet. I det forløbne regnskabsår er der åbnet ti filialer. Aktuelt har Alnatura 80 butikker i 40 tyske byer.

I Danmark lå det samlede salg af øko-varer i 2011 på 5,5 mia.kr., ifølge Danmarks Statistik. Øko-varer udgjorde 7,6 procent af den samlede omsætningen af dagligvarer.

Butikskæden Alnatura er et arbejdsfællesskab med næsten 2000 medarbejdere, der er dagligt engagerer sig i at bane vejen for flere produkter fra de tyske økologiske bedrifter til kunderne.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: