Tusindvis af roser og vellyd i Valbyparken

I HAVEN – Oplev tusindvis af roser, 17 temahaver og bliv underholdt af skuespilleren Jesper Langberg i selskab med datteren, operasanger Kristiana Langberg i morgen søndag i Valbyparken. Dagen slutter med en koncert under åben himmel i den store rosenhave.

I morgen søndag kan du komme med til årets havefest i Valbyparken med underholdning for store og små. Valbyparken er Københavns største park.

12.000 roser, 17 temahaver, De 3 Kgl. Tenorer,  2 x Langberg samt en harpenist er på programmet søndag den 7. august, når Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning for 18. år i træk inviterer til fokus på haven og rosenkåring i Valbyparken.

Havefesten byder på rosenkåring og masser af underholdning for hele familien.

Programmet er fra kl. 11-16 og tilbyder krydret italiensk madduft og smagsprøver, byg-din-egen-have-workshop og kælkebakke for børn, haveinformation & -inspiration og mange andre oplevelser.  

Giftfri haver og skovhaver
Centralt i parken langs den 1 km lange poppelallé folder boder sig ud og tilbyder bl.a. information om Naturplanteskolen, Giftfri Haver og Bonsai, og i temahaverne kan man blandt andet møde landskabsarkitekt Jane Schul, anlægsgartner Lars Juncker og krydderurtekonerne Nielsen & Nielsen, der i år har besøg af Ida Bruzzone Bjørnstrøm, kendt fra TV-serien ’Moderne Mamma’.

Kig endelig også forbi Skovhaven, hvor permakulturkvinden Signe Hermansen kan berette om havens mere end 80 spiselige planter, heraf mange, du ikke vidste, man kunne spise.

Arrangementet er i den grad også for børn, og i år kan små og store bygge deres egen sommerhave i arkitekt Julie Dufours workshop, hvor også de voksne må lege med og kreere skønne minihaver med blomster, græs og sommerfugle – lige til at tage med hjem. Medbring gerne en lille figur, der kan bo i haven.

Man kan også prøve helårskælkebakken, som legepilot Palle Krabbe folder ud. Her kan du mærke suset og en kildren i maven på en varm sommerdag, lokker arrangørerne.

Stem på din ynglingsrose
Rosenkåringen i Valbyparken er en fast, tilbagevendende årlig tradition. I Rosenhaven kan alle gå på jagt efter og stemme på sin yndlingsrose indtil kl. 14, hvor stemmerne gøres op, så de skønneste roser kan kåres præcis kl. 15.

HVOR: Valbyparken, Hammelstrupvej 100, 2450 København SV

HVORNÅR: Søndag 7. august kl. 11-16

HVAD: Fokus på haven og Rosenkåring. Se program for dagen

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: