Rosenkåring, jazz og opera i Valbyparken

NATUR – Rosenkåring og underholdning for hele familien i Valbyparken fra 11 til 16 i dag søndag den 6. august. Marie Carmen Koppel, Steen Rasmussen og Benjamin Koppel leverer musikken.

For 19. år i træk kan du være med til at finde den smukkeste rose i Valbyparken.

Der er både musik, leg og sanseoplevelser for børn og voksne, når Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning for 19. år i træk inviterer til fokus på haven og rosenkåring i Valbyparken.

I Rosenhaven kan børn og voksne i tidsrummet kl. 11-14 dufte sig frem til og være med til at stemme på årets dejligste røde, gule og hvide roser blandt havens 12.000 skønheder.

Programmet er fra kl. 11-16 og tilbyder mosaikworkshop, hvor man kan dekorere små vindspil og blomsterskilte med fine materialer i glas og sten, moderne og gammeldags lege instrueret af Gerlev Legepark, provencalske smagsprøver og harpe-cello koncert.

Desuden bliver der mulighed for at tale med en lang række eksperter indenfor havedesign og -kultur, spiselige planter, økologi og en grønnere dagligdag. Blandt andet kan du møde møde Naturplanteskolen, Det Danske Rosenselskab, Dahliaselskabet, og foreningen Grøn Hverdag.

Underholdningen leveres i år af blandt andet Marie Carmen Koppel med Steen Rasmussen på keys og Benjamin Koppel på saxofon.

I Valbyparken kan man både opleve vild natur, park, skov og fine temahaver. Og så rummer parken også den største naturlegeplads i København.

Permakultur og spiselige planter
Operacyklen – som er en del af det officielle CPH Opera Festival – kommer forbi kl. 14 med deres pop up opera Bajadser, som de folder ud under Valbyparkens kæmpe Ahorn et stenkast fra Café Rosenhaven, og i Rosenhaven er der sprød, meditativ lyd leveret af Trine og Josefine Opsahl på harpe og cello.

Centralt i parken langs den 1 km lange poppelallé folder boder sig ud i og omkring parkens 17 temahaver, hvor der er aktiviteter og oplevelser for alle sanserne.

Mød blandt andet landskabsarkitekt Jane Schul, anlægsgartner Lars Juncker og krydderurtekonerne Nielsen & Nielsen, der i år har besøg af Birgit Pichat fra Vores Marked, som byder på provencalske smagsprøver.

Kl. 11 kan man komme med på en guidet rundvisning i temahaverne, og i Skovhaven står permakulturkvinden Signe Hermansen klar til at berette om havens mere end 80 spiselige planter, heraf mange, du ikke vidste, du kunne spise.

Stem på den skønneste rose
I en tid, hvor forandring er blevet et livs- og arbejdsvilkår, er der intet skønnere end faste traditioner. Og det er rosenkåringen i Valbyparken. I Rosenhaven kan alle gå på jagt efter og stemme på sin yndlingsrose indtil kl. 14, hvor stemmerne gøres op, så Teknik- og Miljøborgmester Morten Kabell kan kåre de skønneste roser præcis kl. 15. Alle havens roser er i børnehøjde, så selv de mindste vil få et uforglemmeligt sansebombardement af veldufte.

Marie Carmen Koppel synger og spiller sammen med sin bror Benjamin Koppel.

En slapper i det grønne
»Det grønne er godt for øjnene«, siger andemor til sine nyudklækkede unger i H. C. Andersens eventyr Den grimme ælling, og alle kan i Valbyparken selv opleve denne evigtgyldige sandhed.

Parken er Københavns største med masser af plads til, at enhver kan finde sin egen grønne plet at slå sig ned på, hvad enten man er til picnic og afslapning eller mere aktiv leg og dans.

Fokus på haven & Rosenkåring er gratis og for alle, som har hang til haver eller bare godt kan lide at tilbringe en afslappende dag i den smukke park, som blandt andet byder på én af Nordeuropas største rosenhaver, 17 temahaver, en disc golf bane og en 20.000 m2 stor naturlegeplads, der er internationalt kendt som én af verdens bedst designede legepladser for børn, og som holder i dagens anledning holder åbent.

FAKTA om arrangementet

Hvor: Valbyparken, Hammelstrupvej 100, 2450 København SV

Hvornår: Søndag 6. august kl. 11-16

Hvad: Fokus på haven og Rosenkåring. Program for dagen kan downloades på dette site: www.kk.dk/valbyparken

Arrangør: Københavns Kommune, Teknik- og Miljøforvaltningen, Byens Drift.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: