Nye batterier fra Tesla kan oplagre sol- og vindenergi

ENERGI – Amerikanske Tesla er på vej med nye batterier, der vil revolutionere den måde, vi bruger energi på.

De nye epokegørende batterier fra Tesla fylder ikke ret meget og kan hænge på en væg. Foto: Tesla

Den succesrige amerikanske elbilproducent Tesla Motors er på vej med nye epokegørende batterier, der kan oplagre både solenergi og vindenergi og samtidig hente el fra det almindelige elnet, når priserne er lavest.

Batterierne vil gøre det muligt at blive helt uafhængig af den almindelige elforsyning og skaffe energi til fjerntliggende områder uden for elnettets rækkevidde.

- Det er vores mål fundamentalt at ændre den måde, hvorpå verden anvender energi på, sagde Tesla-chefen Elon Musk, da han præsenterede det nye system nær Los Angeles i Californien torsdag aften lokal tid.

Powerwall kan hænge på væggen
Det mindste batteri, kaldet Powerwall, der blev fremvist torsdag, er fremstillet til at hænge på en husvæg eller i en garage, og det har en kapacitet på 10 kWh og vil koste omkring 23.250 kroner, skriver nyhedsbureauerne Ritzau og Reuters.

Batterierne kommer i handlen inden for tre eller fire dage.

Tesla Energy siger, at det nye lagringssystem bliver en del af en ny livsstil, hvor mange har solpaneler på taget og el-biler.

Teslas vigtigste partner for at få installeret batterierne i private hjem bliver SolarCity Corp.

Tesla har stor succes med at sælge elbiler. Her er Kjeld Hansen, forfatteren til en af 1990'ernes store bogsucceser, Den Grønne Forbrugerguide, i færd med at tanke el på en Tesla. (privatfoto)

Tyskland er nøglemarked
Nevadas guvernør Brian Sandoval og Elon Musk, der er grundlægger af Tesla, indgik sidste efterår en aftale om, at Nevada skulle huse verdens største og mest moderne batterifabrik.

- Det kommer til at betyde en omsætning på næsten 100 milliarder dollar over de næste 20 år for staten, sagde Brian Sandoval, da aftalen blev indgået.

- Tyskland anses for at være et nøglemarked for det nye produkt, fordi landet har den største optagelse af solenergi, siger Musk.

Men han understreger også, at det nye projekt kan ændre meget for tilbagestående lande.

- Her er der ofte upålidelig strømtilførsel trods rigeligt med sol, påpeger han og sammenligner potentialet i de nye batterier med den udvikling, der er sket i forbindelse teknologien omkring mobiltelefoni.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: