Svensk elcykel-bil på fire hjul vækker jubel

TRANSPORT – Den er simpelthen for fed, skrev en af mine venner på facebook. PodRide ligner verdens mindste bil. Svensk opfinder har bygget køretøj, som er en kombineret bil og elcykel på fire hjul.

PodRide er bygget af svenskeren Mikael Kjellman.

- Den er simpelthen for fed, skrev en af mine venner på facebook, hvor han delte en video af et lille blåt køretøj på fire hul.

- Idéen var at kunne sidde i ly for regn og dårligt vejr i en mere komfortabel cykel. Min løsning er denne cykelbil på fire hjul, fortæller Mikael Kjellman, der har designet det lille køretøj, som kan vende på næsten ingen plads.

Den har billygter, blinklys og en tophastighed på 25 kilometer i timen. Dermed overholder den kravene for at blive godkendt som cykel i Sverige og i mange andre lande.

Selv om det lille pedaldrevne køretøj med elmotor ligner verdens mindste bil, er der plads bag førersædet til bæreposer og andet, hvis man skal slæbe varer hjem fra supermarkedet.

Den kombinerede cykel og bil vejer 70 kilo, og har man brug for ekstra plads, kan man spænde en trailer efter den lille PodRide.

PodRide er stadig en prototype og endnu ikke i produktion, men idémanden bag har brugt den til og fra arbejde i mere end et år nu, og han siger, at den fungerer godt og tilligemed har vist sig at være sjov at køre i.

Se video:

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: