Sult og hungersnød truer millioner i Sydsudan

MAD – Der er erklæret hungersnød i dele af Sydsudan. Uden hurtig indgriben vil hungersnøden sprede sig til hele landet og true 5.5 millioner mennesker inden for få måneder, rapporterer Folkekirkens Nødhjælp.

Sult og hungersnød truer millioner af mennesker i Sydsudan. Foto: Yilmaz Polat

27 internationale nødhjælpsorganisationer, der arbejder i Sydsudan, advarer om, at der er hårdt brug for penge, hvis ikke den truende hungersnød skal sprede sig.

Hvis ikke der kommer flere penge, vil hele landet være hungerramt inden for de næste få måneder og op mod 5.5 millioner mennesker være ramt af sult, fortæller Folkekirkens Nødhjælp.

Regntiden forventes at starte i april, og hvis ikke nødhjælpen er nået ud i landområderne inden, vil regntiden gøre det næsten umuligt at få nødhjælpsforsyninger ud.

Allerede nu forhindrer kampe mellem regeringstropper og oprørere nødhjælpen i at nå frem til dem, der har mest brug for den.

Volden i Sydsudan har gjort landet ekstremt farligt for både civilbefolkningen og de nødhjælpsarbejdere, der prøver at komme de civile til undsætning. I løbet af de sidste tre år er mindst 71 nødhjælpsarbejdere blevet slået ihjel.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: