Ny Wefood-butik med overskudmad åbner

MAD – Folkekirkens Nødhjælp åbner et nyt supermarked med overskudsvarer. Wefood 2 skal forhindre madspild, skabe overskud til verdens fattigste og sikre global bæredygtighed.

På mandag åbner den anden Wefood-butik på Nørrebrogade i København.

Mandag den 7. november slår Folkekirkens Nødhjælp dørene op til endnu en Wefood-butik i København. Wefood er på rekordtid blevet en stor succes, og derfor udvides konceptet med endnu et supermarked med overskudsvarer.

Åbningen finder sted mandag den 7. november kl. 16:00 på Nørrebrogade 58, København N.

Den festlige begivenhed skydes i gang med en preåbning fra 15:00-16:00 for samarbejdspartnere, leverandører og venner af Wefood.

Her vil skuespiller Bodil Jørgensen, ambassadør for Folkekirkens Nødhjælp, være konferencier. Der serveres mad fra Meyers Madhus lavet af overskudsvarer, og arrangementet vil desuden byde på øl fra Meyers samt smagsprøver fra butikkens varesortiment.

Folkekirkens Nødhjælp har planer om at gøre Wefood landsdækkende, og nummer tre butik åbner i Aarhus i løbet af næste år.

Fakta om Wefood

  • Hvert år smides mere end 700.000 tons mad ud i Danmark. Et spild, der koster danskerne 11.6 mia. kr. om året. Samtidig lever 800 millioner mennesker verden over med sult hver dag. Den fordeling ønsker Folkekirkens Nødhjælp at gøre noget ved.
  • Formålet med Wefood er ikke kun er at forhindre madspild i Danmark, men også at skabe overskud til verdens fattigste og sikre global bæredygtighed.
  • Wefood drives af frivillige, og overskuddet fra butikken går til Folkekirkens Nødhjælps arbejde i verdens fattigste lande.
  • Varerne vil blive solgt ca. 30-50 procent billigere end i almindelige supermarkeder, og varesortimentet bliver blandt andet brød, frugt og grøntsager, mejeriprodukter og udvalgte kolonialvarer.
  • Folkekirkens Nødhjælp ønsker at gøre Wefood landsdækkende. Første skridt bliver i 2017, hvor Wefood åbner i Aarhus.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: