Stuttgart indfører forbud mod dieselbiler

MILJØ – Stuttgart i det sydlige Tyskland indfører forbud mod dieselbiler i bymidten for at dæmme op for luftforureningen. Miljøorganisation lagde sag an mod en række byer og delstater for at få dem til at gøre noget ved de sundhedsskadelige partikler i luften.

Dieselbilerne forurener for meget, og flere europæiske storbyer har planer om at forbyde eller skærpe kravene til benzin- og dieselbiler for at komme luftforureningen til livs. Foto: Colourbox

Tysklands første større forbud mod dieselbiler af ældre dato er nytårsdag trådt i kraft i byen Stuttgart i det sydlige Tyskland.

Bilerne skal enten leve op til bestemte krav om udledning, og hvis de ikke kan det, er der dele af bymidten, hvor de ikke må køre, skriver Ritzau.

Beboere i området har fået tre måneder – frem til 1. april – til at skifte bilen ud eller nedbringe forureningen. Der er dog undtagelser for visse faggrupper såsom håndværkere.

LÆS OGSÅ: Tysk dom er et dødskys til dieselbilen

Miljøorganisation lagde sag an
Forbuddet mod dieselbiler i bymidten kommer, efter at miljøorganisationen Deutsche Umwelthilfe (DUH) lagde sag an mod en række byer og delstater for at få dem til at gøre noget ved de sundhedsskadelige partikler i luften.

Det fik i februar en forbundsdomstol i Tyskland til at sige god for, at landets byer kan forbyde biler med diesel i tanken at køre på deres veje.

Hamburg i det nordlige Tyskland var den første by, der indførte et delvist forbud. Men det bliver set som ineffektivt, fordi det kun dækker to gader i byen, skriver Ritzau.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: