Større tilskud til økologisk skolefrugt

SKOLEFRUGT – Fødevareministeriet forhøjer tilskuddet til økologisk skolefrugt. Samtidig bliver frugtordningen nemmere at administrere for skolerne.

Fødevareministeriet forhøjer tilskuddet til økologisk skolefrugt..

Det maksimale tilskud til et stykke økologisk frugt bliver sat i vejret fra 1,25 kr. til 2,00 kr. NaturErhvervstyrelsen, der administrerer skolefrugtsordningen, gør det på samme tid nemmere for skolerne at søge tilsagn og få støtten udbetalt ved at nedsætte antallet af ansøgningsrunder.

- Det er en del af regeringens Økologiske Handlingsplan, at der skal mere økologi ind i skolerne og ned i de danske børnemaver. Vi øger derfor tilskuddet til økologisk frugt og grønt med 60 pct. via skolefrugtordningen og slanker samtidigt bureaukratiet, siger fødevareminister Mette Gjerskov.

Støttesatsen til konventionelt frugt og grønt er uændret, og det gælder forsat for både økologiske og konventionelle produkter, at støtten maksimalt kan udgøre 50 pct. af prisen.

Nemmere at administrere skolefrugtordningen
For fremtiden skal skolerne kun søge om tilsagn én gang om året i stedet for to gange, og de skal søge om udbetaling tre gange om året i stedet for de tidligere fire.

- Vi har valgt at slå flere ansøgningsrunder sammen, så der bliver mindre papirarbejde for skolerne. Jeg forventer, at det får flere skoler til at melde sig til skolefrugtordningen til gavn for både folkesundheden og frugtsultne skolebørn, siger Mette Gjerskov.

Den nye bekendtgørelse træder i kraft 4. juni 2013. Derefter kan skoler og institutioner søge skolefrugtordningen efter de nye regler.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: