Gjerskov forlanger dokumenter i MRSA-sag udleveret

MRSA – Fødevarestyrelsen beskyldes for magtmisbrug og manipulation i aftenens dokumentar om MRSA. Nu vil tidligere fødevareminister Mette Gjerskov have ministeriets dokumenter udleveret.

Mette Gjerskov synes, Fødevarestyrelsens forklaring er tynd.

Presset stiger på Fødevarestyrelsen efter, at tidligere fødevareminister Mette Gjerskov i dag har krævet ministeriets dokumenter om den farlige svinebakterie MRSA udleveret.

Fødevarestyrelsen anklages i en dokumentar, som DR viser i aften, for magtmisbrug og grov manipulation i sagen om svine-MRSA.

- Jeg har ikke haft en sag før, hvor jeg har fundet det nødvendigt. Men det her er meget, meget alvorligt, siger Mette Gjerskov til DR Nyheder. Gjerskov var fødevareminister fra 2011 til 2013.

Fjernede forskernes anbefalinger
I dokumentaren Den dag penicillinen ikke virker afdækkes det, hvordan Fødevarestyrelsen systematisk fra 2008-2014 fjernede forskeres anbefalinger om bekæmpelse af den multiresistente MRSA-bakterie i danske svinestalde. Vel at mærke inden de nåede frem til politikerne. I samme periode steg antallet af smittede danskere voldsomt.

- Jeg har set dokumentaren og synes, at Fødevarestyrelsens forklaring er tynd. Min holdning har hele tiden været, at når Danmark producerer og eksporterer så mange svin, så har vi også et ganske særligt ansvar for, at smitten ikke spreder sig. Derfor må vi også have meget høje forventninger til Fødevarestyrelsen i sådan en sag, siger Mette Gjerskov til DR Nyheder.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: