Mette Gjerskov afviser gisninger om MRSA-skyld

MRSA – Tidligere fødevareminister: Jeg tog MRSA-situationen alvorligt og forlangte handlingsplan og fuld offentlighed om MRSA.

Socialdemokraten Mette Gjerskov var fødevareminister i S-R-SF-regeringen til 9. august, da Karen Hækkerup overtog posten. Foto: Ulla Skovsbøl

Tidligere fødevareminister Mette Gjerskov afviser at have været indblandet i Fødevarestyrelsens forsøg på at forhindre centrale anbefalinger fra eksperter i at nå frem til offentligheden og Folketingets medlemmer.

I en mail til OrganicToday.dk afviser hun alle »insinuationer« og det forsøg på »mistænkeliggørelse«, som hun mener OrganicToday.dk gør sig skyldig i ved 22. september at bringe et debatindlæg fra tidligere sundhedsfaglig seniorkonsulent Dorthe Fink, der i adskillige år har fulgt den alarmerende udvikling i smittespredningen af MRSA.

I debatindlægget gisner Dorte Fink om, hvor man egentlig kan placere et politisk ansvar for MRSA-skandalen og hæfter sig især ved Mette Gjerskovs rolle.

Mette Gjerskovs svar
Socialdemokraten Mette Gjerskov, der var fødevareminister fra 3. oktober 2011 til 9. august 2013, skriver 24. september i en mail til OrganicToday.dk:

»Som jeg har oplyst til andre medier, og som det fremgår af akter i sagen, var mit svar til den første redegørelse om MRSA fra Fødevarestyrelsen:

1. Redegørelsen skal sendes til Folketinget.

2. Der skal laves en vurdering af landsdækkende screening for MRSA på besætningsniveau inkl. offentliggørelse.

3. Der skal laves en handlingsplan og en tidsplan.

4. Jeg tager situationen alvorligt og prioriterer den højt.«

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: