Store solcelleparker på vej ved Randers

Solenergi vil bygge seks solcelleparker til 350 millioner kroner ved Randers. Foto: FN

SOLCELLER – En virksomhed i Havndal ved Randers har planer om at etablere seks solcelle-anlæg på i alt 250 hektar. Kæmpeanlæggene er 30 procent billigere end de private anlæg rundt om på folks tage.

Det er en langt bedre investering end de solcelle-anlæg, som mange husejere har investeret i, siger direktør Anders Ztorm fra virksomheden Solenergi Danmark.

- Hvis du køber et anlæg til private husstande, giver du i hvert fald 30 procent mere for anlægget, end hvis du opfører et samlet anlæg, siger han til DR Østjylland.

Seks parker for 350 millioner
De seks parker vil koste i alt 350 millioner kroner, og Anders Ztorm regner med, at han kan få pensionsselskaber og fonde til at betale i første omgang.

Når først nogle af parkerne er rejst i begyndelsen af næste år, vil Anders Ztorm gerne have almindelige private borgere til at købe en andel.

- Det vil jo være billigere at have en ejerandel på den måde frem for at købe sit eget solcelleanlæg på taget, siger han til DR Østjylland.

Ifølge Anders Ztorm kan solceller nemt konkurrere med vindmøller, fordi prisen er faldet kraftigt. Holdbarheden er helt i top . Test viser, at modulerne skulle kunne holde i minimum 75 år.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: