Stop misbruget af antibiotika på dyrefabrikker

ANTIBIOTIKA: Global underskriftsindsamling skal sætte en stopper for misbruget af antibiotika på dyrefabrikker, der vil producere mere kød billigere og hurtigere. Produktionen er med til at skabe super-resistente bakterier, der i værste fald kan slå os ihjel.

Fødevareminister Dan Jørgensen studerer burhønsenes forhold hos en producent på Fyn.

Brutale dyrefabrikker fylder sunde dyr med antibiotika, så de kan producere mere kød hurtigere og billigere. Men denne vanvittige praksis er også med til at skabe super-resistente bakterier, som truer vores sundhed og i værste fald kan slå os ihjel.

Sådan lyder det fra den globale netværksorganisation Avaas.org – The World in Action, som nu har startet en verdensomspændende underskriftsindsamling for at stoppe galskaben.

Over 210.000 har allerede skrevet under, og antallet stiger minut for minut. Målet er at nå 500.000, og helst inden i morgen, når ministre fra hele EU mødes for at drøfte situationen. Blot mens jeg har skrevet denne korte artikel, er antallet af underskrifter steget med næsten 10.000.

McDonalds vil stoppe salget
Flere europæiske lande har allerede skåret drastisk ned på forbruget af antibiotika, og EU-ministrene forhandler nu for at få flere lande til at følge efter.

Modstanden mod misbruget af antibiotika, der kan skabe resistens, så det bliver sværere at sætte ind mod selv banale infektioner og sygdomme stiger både i Europa og USA. I USA har selv McDonalds sagt, at man vil standse med at sælge kyllinger, hvor der er brugt antibiotika i produktionen.

Ja, jeg vil gerne skrive under.

 

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: