Sportsmaster udfaser pels i alle butikker

DYREVELFÆRD – Sportmaster, Danmarks største sportskæde, udfaser nu pels i sine over 100 butikker. Det sker efter, at Anima har ført kampagne for et pelsstop igennem en årrække. Beslutningen gælder alle Sportmaster- og Sportsmannbutikker.

Anima har siden år 2002 arbejdet fokuseret på at føre dialog med modekæder om brugen af pels. Her kan du se resultatet af mange års arbejde for at skabe en medfølende mode, hvor design og kreativitet er i fokus frem for lidelse og dyreplageri. Foto: Anima

Sportmaster har været et af Danmarks største distributionsled for den kendte og kontroversielle Canada Goose jakke. Canada Goose har mange gange været under beskydning for at lade hånt om dyrevelfærd. Til jakkens krave anvendes pels fra prærieulve.

Dyrene fanges i rævesakse, som er ulovlige i hele EU på grund af de åbenlyse lidelser, dyrene udsættes for. Det er ikke ualmindeligt at en prærieulv fanget i en rævesaks vil forsøge at bide sin pote af i desperation for at komme væk, oplyser organisationen Anima.

Anima: Fantastisk
- Sportmasters beslutning om at indføre en pelsfri politik er intet mindre end fantastisk og virksomheden fortjener stor ros. Fokus på dyrevelfærd har gjort at Canada Goose på få år er gået fra at være hot mode til nu at være tabertøj, siger kommunikationschef Thorbjørn Schiønning.

Han forstår ikke, at Loftet og Friluftsland, som efterhånden er de sidste kæder i Danmark, som fortsat sælger Canada Goose.

- Med den udbredte viden der i dag findes om pelsdyrs forhold, skal man være en kynisk købmand hvis man fortsat vil handle med pels, slutter Thorbjørn Schiønning, som håber at de sidste kæder snart vil følge Sportmasters gode eksempel.

På Animas hjemmeside kan man se en liste over de 160 modevirksomheder, der allerede har valgt at lægge pelsen på hylden. Antallet er støt stigende.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: