Gucci dropper pels

DYREVELFÆRD – Et af verdens førende modehuse udfaser nu brugen af pels fra mink og ræve, fordi det er uetisk og miljøskadeligt. Gucci håber, skridtet vil være med til at forandre modeindustrien og gøre den bedre for dyr og miljø.

Mink i bur: Det er billeder som disse, de internationale modehuse helst ikke vil forbindes med. Foto: Anima

Det verdenskendte modehus Gucci stoppe helt med at bruge pels i sine kollektioner. Beslutningen er truffet efter dialog med den internationale koalition Fur Free Alliance, som den danske dyreværnsorganisation Anima står i spidsen for.

Den pelsfri politik vil træde i kraft fra forår og sommer 2018.

- Social ansvarlighed er en af Guccis kerneværdier, og vi vil fortsat stræbe efter at gøre det bedre for miljø og dyr. Med hjælp fra dyreværnsorganisationer er Gucci spændte på at tage dette næste skridt og håber at det vil hjælpe med at inspirere til innovation og skabe opmærksomhed, og i det hele taget forandre luksus modeindustrien til det bedre, siger Marco Bizzarri, CEO og præsident hos Gucci i en udtalelse.

Den pels, der bruges i modebranchen kommer primært fra pelsfarme, hvor vilde dyr som mink og ræve indespærres i små bure og dræbes med strøm eller kvælende gas for ikke at skade pelsen. Skindene gennemgår tunge og miljøskadelige kemiske processer som garvning og farvning, før de kan anvendes på det færdige tøj.

Sneboldeffekt i modeindustrien
Thorbjørn Schiønning, kommunikationschef hos Anima, er begejstret og venter, at det vil skabe en sneboldeffekt i hele modeindustrien.

- Det er en game-changer for hele modeindustrien at Gucci dropper pels. Gucci er en af de største trendsættere i international mode, og vi ser at de andre brands følger nøje med i hvad Gucci gør. Denne nye politik vil skabe en sneboldeffekt over hele verden. Dette kommer til at redde utallige dyr fra at blive pint på pelsfarme og blive udsat for smertefuld aflivning med gas og strøm, siger han.

Armani, Hugo Boss, Stella McCartney er pelsfri.
Gucci kommer med sin pelsfri politik i godt selskab. Sidste år valgte Armani at blive pelsfri og også firmaer som Hugo Boss, Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Stella McCartney og herhjemme Bestseller, DK Company og Magasin, har været pelsfri igennem lang tid.

Anima administrerer Fur Free Retailer-programmet i Danmark og på foreningens pelsfri liste findes nu over 200 modevirksomheder, der inkluderer de største danske aktører i modebranchen.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: