Solceller hitter i Ringkøbing-Skjern

ENERGI – Vi bliver kimet ned. Jeg vil tro vi i øjeblikket får to-tre henvendelser om dagen fra borgere, der overvejer at investerer i solceller, siger lederen af kommunens Energisekretariat, Henning Donslund.

Mange vestjyder vil have solceller på taget.

Solceller hitter i Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor mange husejere har fundet ud af, at der er penge at spare ved at bruge vedvarende energi.

- Vi bliver kimet ned. Jeg vil tro vi i øjeblikket får to-tre henvendelser om dagen fra husejere, der overvejer at investerer i solceller, siger lederen af kommunens Energisekretariat, Henning Donslund.

Priserne er styrtdykket
Priserne er styrtdykket de sidste to år, og prisniveauet er nu så gunstigt, at tilbagebetalingstiden ifølge flere forhandlere er helt nede på syv-ti år. For blot fire år siden var tilbagebetalingstiden cirka 23 år, husker Henning Donslund.

- Der er sund fornuft i at energioptimere sin bolig, og flere og flere borgere finder ud af, at der kan være mange penge at spare på at udnytte de vedvarende energikilder.

- Det er en god udvikling, der understøtter kommunens plan for Energi2020, hvor målet er at blive 100 procent selvforsynende med vedvarende energi allerede i år 2020, siger Henning Donslund.

Se hvad du kan spare
Kommunen indgik sidste år et samarbejde med Scanenergi A/S, hvor målet er at energioptimere op imod 1.000 enfamilieshuse i løbet af de næste par år.

Med aftalen kan borgere i kommunen gå ind på hjemmesiden www.HusetsEnergi.dk og få en energirapport fra Scanenergi, der viser, hvad der kan laves, og hvor stor gevinsten er. Herefter kan de vælge håndværkere fra en liste, hvor alle er godkendte og uddannede i at arbejde sammen om projekterne.

 

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: