Skat ind i kampen mod illegale sprøjtegifte

Folketinget har vedtaget en lovændring, der betyder, at Fødevareministeriet kan samkøre oplysninger fra Skat i kampen mod ulovlig import af sprøjtegifte.

Fødevareministeren vil alliere sig med Skat og samkøre oplysninger for at kunne sætte ind mod ulovlig import af sprøjtegifte. (Foto: Colourbox)

Mette Gjerskov har i dag fået bred opbakning til at samkøre landmændenes indberetninger om brug af sprøjtegifte med Skats oplysninger om handel over grænsen.

- Vi har nogle skrappe regler for brug af sprøjtegifte. Det har ligefrem været vist på tv, at der findes brodne kar derude. Det skal der sættes en stopper for. Med dagens beslutning om samkøring med oplysninger fra Skat har vi fået et nyt redskab i kampen mod den ulovlige og skadelige import, siger fødevareministeren.

Effektiv metode i andre sager
Med dagens beslutning får kontrollørerne fra NaturErhvervstyrelsen mulighed for at sammenligne landmændenes egne indberetninger om brug af sprøjtegifte med importoplysninger fra Skat. Det er en metode, der har vist sig effektiv i afsløringen af andre former for snyd.

Lovændringen indeholder også krav om flere oplysningerne i den sprøjtejournal, som landmanden skal føre. Krav om at anføre navn på sprøjteføreren og nummer på sprøjten er med til at effektivisere kontrollen på bedriften.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: