Sjælden tapir-unge på vej i Zoo

TRUET – For anden gang på kun få år er Zoos skaberaktapir drægtig. Dermed er der håb om at kunne opretholde en sund bestand af det udryddelsestruede dyr.

Den seneste skaberaktapir blev født i december 2011. Nu er der igen en glædelig begivenhed i vente i Zoo.

I december 2011 kunne dyrepassere og gæster i København Zoo juble, da Zoos tapirpar fik en velskabt unge. Nu har tapirerne gjort det igen.

Nye scanningsbilleder afslører, at Zoo kan forvente nedkomsten af endnu en tapirunge, og det glæder Zoos vicedirektør Bengt Holst.

- Jeg er rigtig glad for, at det igen er lykkedes at få hunnen drægtig. En tapirfødsel er en stor begivenhed i enhver zoologisk have, siger Bengt Holst.

Kun 49 tilbage i Europa
Skaberaktapiren er udryddelsestruet og indgår i de europæiske avlsprogrammer for truede dyrearter (EEP). Her er målene altid at have en sund dyrebestand samt at opbygge en reservebestand, hvis udsætning i naturen på et tidspunkt skulle komme på tale. Lige nu findes der dog kun 49 af de sjældne tapirer i Europa fordelt på 20 forskellige zoologiske haver.

Vækker glæde på hele kontinentet
Nyheden om Zoos kommende tapirunge vil derfor givetvis blive modtaget med stor glæde på hele kontinentet, fortæller Bengt Holst.

- Denne tapirs afkom er meget vigtigt for det europæiske avlsprogram, da hun selv er født i Singapore og derfor er ubeslægtet med de øvrige tapirer i Europa. Hendes unger tilfører således nyt blod til den europæiske bestand af skaberaktapirer, og dét er vigtigt for at kunne opretholde en sund bestand – især, når der er så få dyr at arbejde med, som tilfældet er her, pointerer Bengt Holst.

Scanningsbillederne af Zoos skaberaktapir viser, at fostret lige nu er cirka 20 cm stort, og Zoo regner med, at tapiren nedkommer omkring slutningen af september i år.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: