Ida Auken vil ikke være formand for SF

Ida Auken har besluttet, at hun ikke stiller op til posten som formand for SF. Miljøpolitikken er så vigtig for vores fælles fremtid, at den skal have fuld opmærksomhed, siger hun.

Ida Auken: - Miljøpolitikken er så vigtig, at den skal have fuld opmærksomhed. (Foto: Claus Bjørn Larsen)

- I løbet af det sidste halvandet døgn har jeg gjort op med mig selv, at jeg ikke er kandidat, skriver Ida Auken på facebook.

- Jeg er glad for at være miljøminister, fortsætter hun. Det er et privilegeret arbejde, og miljøpolitikken er så vigtig for vores fælles fremtid, at den skal have fuld opmærksomhed. Jeg meddeler dette nu, så vi kan få fokus på de kandidater, der stiller op. Det fortjener vores parti.

- Villy Søvndal har sagt det helt klart: SF skal have en formand, der kan samle partiet. Det er jeg enig i. Vi er et levende parti dannet af mange strømninger, ikke et parti bygget på modsætninger. Det er vigtigt, at vi får en god proces de næste uger og måneder, så SF’erne kan kende sig selv i vores parti og føler sig inddraget i beslutninger om partiets kommende retning, skriver Ida Auken.

Steen Gade, der tilhører SF’s grønne fløj, har i dag sagt, at han opfordrer Astrid Krag til at stille op som formand. Det betragtes af iagttagere som et stærkt signal, som kan forhindre et opslidende opgør mellem to ministre om formandsposten.

Astrid Krag har endnu ikke meldt officielt ud, at hun er kandidat, men alle tager det for givet, og alt peger nu på, at det bliver den 29-årige sundhedsminister, der skal stå i spidsen for SF, når partiet skal vælge ny formand efter Villy Søvndal, som fredag trak sig fra posten.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: