SF: Ministeren må forklare ophævelsen af naturbeskyttelse

NATUR – Esben Lunde Larsen er i gang med at ophæve naturbeskyttelsen af lang række af de sårbare naturområder, men det er der ingen faglig begrundelse for, mener SF.

Pia Olsen Dyhr ser på natur sammen med Naturstyrelsens medarbejdere.

Regeringen vil ophæve naturbeskyttelsen af en rækker landet over, der samlet set er på størrelse med Langeland. Men der er ingen faglig begrundelse for det, og SF vil nu har ministeren til at svare på, hvad der ligger til grund for beslutningen.

- Det er uforståeligt, for der er tilsyneladende ingen grund til det. Der er ingen, der har ytret ønske om det, og ingen kan komme med en faktuel god grund til at gøre det. Tværtimod er der kun gode grunde til at bevare vores naturområder – og helst også udpege nogle flere, siger Pia Olsen Dyhr, formand for SF.

Vi skal have mere beskyttet natur
Hun vil have ministeren til at svare på, hvad der er den faglige begrundelse for, at regeringen er i gang med at ophæve naturbeskyttelsen af lang række af de sårbare naturområder i Danmark.

- Vores natur er en unik ressource, som vi skal passe rigtig godt på. Det giver ingen mening at ophæve beskyttelsen af sårbar natur uden at der er rigtig gode grunde til det – og det er der tilsyneladende ikke, siger SF´s formand.

Natura2000 beskyttelsen skal netop beskytte naturtyper, der ellers er i fare for helt at forsvinde. Danmark er i forvejen det land i EU, der har udpeget færrest Natura 2000 område.

- Vi skal ikke have endnu færre beskyttede naturområder. Vi skal have flere, siger Pia Olsen Dyhr.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: