SF-krav om rent drikkevand

NATUR – Tirsdag tager Folketinget hul på debatten om finansloven, og her vil SF stille krav om et øget fokus på rent drikevand, klima og natur.

Med tre punkter om rent vand, klima og natur vil SF gå ind til forhandlingerne i håb om at øge regeringens ambitioner på miljøområdet. Ambitioner som regeringen er begyndt at slække på det seneste halve år, lyder det fra det nu tidligere regeringsparti.

- Hvis ikke vi begynder at sætte ind nu, så havner vi i en situation, hvor vi for eksempel kan have en usikkerhed om vores drikkevand, forklarer gruppeformand og finansordfører Jonas Dahl ifølge DR Nyheder.

Derudover skal der ifølge partiet laves en plan for rent drikkevand. Både for at sikre vandkvaliteten i Danmark, men også for at kunne skabe vækst og jobs.

- Hvis vi satser på vandet, er der mulighed for at vi kan skabe et nyt vindmølle-eventyr, siger Jonas Dahl til DR Nyheder.

- Vi ved, at der faktisk er rigtig mange lande omkring os, som er interesserede i en god vandteknologi, god rensning, god sikkerhed i forhold til pesticider, og der er vi faktisk rigtig langt fremme i Danmark.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: