Se de økologiske køer danse

KØERNES FORÅRSFEST: Husk det er i dag, du er inviteret med til de økologiske køers forårsfest. Kronprinsesse Mary er med på 1. række, når øko-køerne i dag præcis klokken 12 for første gang i år kommer på græs efter en lang vinter i stalden.

Se de økologiske køer danse, når 75 gårde i dag søndag inviterer til de økologiske køers forårsfest.

At dyrene elsker at komme ud i det fri og boltre sig på saftige græsmarker, er man ikke i tvivl om, hvis man blot én gang har set køer blive lukket på græs.

De forårskåde køer hopper og danser og tager turen ud over markerne i fuldt firspring. Selv gamle køer, der for længst har lagt deres grønne ungdom bag sig og måske er blevet lidt stive i benene, har svært ved at modstå fristelsen, men skal lige prøve, hvordan det er spurte afsted ud over græsmarken.

En undersøgelse lavet af A&B Analyse for Økologisk Landsforening viser, at 93,4 procent af danskerne synes, at alle køer – ikke kun de økologiske – skal på græs om sommeren. I virkelighedens verden er det dog kun omkring 16 procent af de ikke-økologiske køer, som får lov til at komme på græs.

Mary med på 1. række
I år får de økologiske køer lov til at træde dansen og give opvisning for selveste kronprinsesse Mary, der sammen med fødevareminister Dan Jørgensen og økologernes formand, Per Kølster er med til at lukke de økologiske køer ud fra stalden på gården Bækkenstoft i Kirke Hyllinge på Sjælland.

75 økologiske gårde over hele landet inviterer til økodag. Du kan finde den nærmeste gård på www.økodag.dk og læs mere om, hvad der sker på de enkelte gårde. Gårdene holder åbent mellem kl. 10 og 14 den søndag 19. april, og køerne fræser afsted ud af stalden præcis kl. 12 over hele landet.

Læs også: Øko-køer skal danse for prinsessen

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: